Over Caat(kracht)

Over Caat(kracht)

Over Caat en Caatkracht

Mijn naam is Catelijne – afgekort Caat-, 47 jaar oud en geboren en getogen in Roosendaal (Noord-Brabant). Ik heb een dochter van 14 jaar met autisme en samen met mijn vriend Dimitri, vormen wij sinds 5 jaar een hecht samengesteld gezin.

Een aantal jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik graag van waarde wil zijn voor anderen. Dát geeft me energie en daarvoor wil ik met liefde mijn (daad)kracht inzetten.

Caatkracht was geboren!!! En omdat ik schrijven leuk vind, ben ik begonnen met een blog.

In mijn blog schrijf ik over dingen die me bezighouden, die ik meemaak,  waar ik me druk over maak of waarvan ik denk dat anderen het echt moeten weten. Gewoon, eerlijk en recht uit mijn hart. Omdat autisme een grote rol speelt in ons gezin, is dat een onderwerp dat regelmatig terugkomt in mijn blogs.

Mijn dochter kreeg 2,5 jaar geleden de diagnose Asperger. Ze was 12 jaar en zat net op de middelbare school. Hoewel er veel puzzelstukjes op hun plaats vielen, wist ik niet wat me overkwam. De jungle waarin ik toen terecht kwam, was bijna ondoordringbaar. 

Ik voel sterk de behoefte om mijn ervaringen van de afgelopen 2,5 jaar te gebruiken om andere ouders te helpen. Vooral om hun zoektocht te versimpelen en ervoor te zorgen dat ze geen paden hoeven te banen die ik al gevonden heb! Op die manier hebben ze meer tijd om te besteden aan hun kind, zichzelf en hun gezin. Had ik die ondersteuning maar gehad!

Daarom besloot ik reisgids, reisgenoot en wegwijzer in de autisme-jungle te worden! Ouders staan er niet meer alleen voor, we doen het samen. Ik  begrijp hen, neem hen  dingen uit handen, help en begeleid. Er is back-up! Dat geeft rust. Rust in hun hoofd, huis en gezin.

Doordat ik een tijd met ouders samenreis, gaan ze de paden in de autisme-jungle steeds beter (her)kennen. Voelen ze zich steeds veiliger en zekerder en op een bepaald moment durven ze weer alleen te lopen. Als we op dat punt aankomen, is mijn reisdoel bereikt!! 

Kun jij als ouder van een kind met autisme wel een reisgids, reisgenoot of wegwijzer gebruiken? Kijk dan zeker even op ‘Met Caat(kracht) door de autisme-jungle’. Zie je samenwerking met mij wel zitten? Vul dan het contactformulier in. Dan neem ik snel contact met jou op.

Als je al mijn blogs wilt blijven lezen, schrijf je dan in op site! Dan mis je niks meer! Ook kun je me volgen op Facebook Instagram en Twitter. En vooral reageren hè!? Laat weten wat je bezighoudt!

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!!!

Liefs, Caat

Deel dit bericht